johannes blog

johannes blog

Fra Aarhus til Amager

MenneskerPosted by Johanne Boesdal Wed, June 13, 2012 11:15:21

Familien er flyttet fra lejlighed i Jylland til hus på Sjælland. Nærmere betegnet Amager. Københavns svar på Brooklyn eller Lorteøen? Det første indtryk efter en tur i den nærmeste Netto for at købe øl og vand til flyttefolkene levede op til alle mine fordomme: Afblegede blondiner iført gamache-bukser (dem der, hvor det ser ud som om, man har glemt at tage nederdel på), melonformede bryster og tyggegummi side om side med mænd i hvidt joggingtøj og bling-bling tilbehør selv Nick og Jay ville fnyse over. Var en smule skeptisk på vejen tilbage til huset, men det forsvandt, da jeg kom til vejen og en langhåret mandlig nabo med en cello på ryggen kom og ud hilste. Som 70’er kollektiv-barn slapper jeg helt af i selskab med gamle hippier. Dem ved man, hvor man har. I selskab med noget rødvin og nogle gamle Neil Young-plader.

Efter en uges tid er der dukket en del nye indtryk op. Faktisk dukker der nye indtryk op hele tiden – og det er det, der er med Amager, tænker jeg. Stor diversitet på et lille område. Fra netto-ghetto til strandvejsvillaer til øko-børne-familier. Arkitektonisk er det præcis det samme. Fra fladt og farvet 70’er bras (undskyld søde nabo) til en bygning som Skolen Ved Sundet, der er et pragteksempel på funktionalistisk arkitektur, der fungerer. Og fra her-kommer-jeg-villaer til bare-glem-jeg-eksisterer-boligbyggeri.

Og så er der jo et hav af alle os midt imellem, der er så jævne så jævne og bare slår vores græsplæne og klipper vores hæk. Inden vi cykler ind til centrum for at passe vores arbejde. Mange er oprindeligt fra Jylland. Måske fordi ”Lorteøen” i Jylland bliver forvekslet med ”Djævleøen” som er en betegnelse, der dækker hele Sjælland. Så jyder øjner ikke den samme store forskel på Amager og Hellerup. Tænker bare, der er strand begge steder – huspriserne er lavere på Amager, og infrastrukturen er i orden, det napper vi.

Amager bliver sgu nok aldrig Brooklyn. Men København er jo på den anden side heller ikke New York. Tænker dog, at Amager er et godt sted at bo med sine børn. Her er både mulighed for at lege med Kenneth og Chanel - og August og Alberte. Og børn med et mangfoldigt menneskesyn, det er ikke så tosset.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.