johannes blog

johannes blog

You will never walk alone

MenneskerPosted by Johanne Boesdal Tue, June 19, 2012 10:43:12

Jeg synes, der er noget super fascinerende omkring mandlige fodboldfans, der går hele linen ud med krigsmaling i hele hovedet, sindssyge hatte, der får cykelhjelmen til at fremstå klædelig og en begejstring, der sprutter og sprøjter og brøler. Uden hæmninger what so ever.

Jeg ser det helt udefra. Både som pige og som moderat fodboldinteresseret, der sikkert ser mere fodbold end de fleste piger, men dog mest hjemme fra sofaen. Og helt uden udstyr og rabalder. Maks et klap på låret ved et skud på overlæggeren. Men jeg er sindssyg nysgerrig efter at vide, hvad der driver de mænd derud, hvor det helt sikkert ikke handler om sex eller se-på-mig i traditionel forstand. Men om fællesskab og noget, der er større end dem selv (og lysten til at score piger).

Jeg tror, de mænd, der står der og ligner en flok drenge på vej til børnefødselsdag, de har under kampen en oplevelse af at glemme sig selv. Af at være medspiller på et hold, og dele deres sorger og glæder med andre. Med ligesindede, der kender spillets regler og er med på legen, så længe den varer. som omkvædet til Liverpool FCs slagsang siger: ”You`ll never walk alone”.

Den oplevelse kunne være god for begge køn at prøve ind imellem og ville være en sund pause fra sig selv og sine ambitioner. Mindre udstyr kan også gøre det – det handler om indlevelse, passion og fællesskab.

Jeg er dybt misundelig.