johannes blog

johannes blog

Stop, stop, stop…

InspirationPosted by Johanne Boesdal Fri, September 23, 2011 11:38:24

Jeg læste her til morgen en tekst i magasinet Apartamento (som jeg varmt kan anbefale!), der handlede om det at være samler og vide, hvornår man skal stoppe og rykke videre. Og det fik mig til at tænke på, at evnen til vide, hvornår man skal stoppe gælder i flere af livets forhold.

Stoppe med at arbejde og tage et par måneder fri. Stoppe med at få børn og nyde dem, du har. Stoppe med at spise og drikke. Stoppe med at købe nye ting til dit hjem, da det indeholder alt det, du behøver – og lidt til. Stoppe med at rejse og blive et sted for en periode. Stoppe med at holde fast i gamle ting og sager og steder, men give slip og starte forfra. Stoppe med at købe flere par sorte ankelstøvler og små keramikskåle til oliven og chokolade.

Det er ikke nemt. ALT omkring os taler for, at vi aldrig skal stoppe med at købe, spise, drikke, arbejde… og i det hele taget stræbe efter mere af det gode liv hele tiden. Problemet er bare, at det gode liv bliver det omvendte, hvis vi ikke ved, hvornår vi skal stoppe.

Så uden at gå fra livsnyder med masser af laster til gennemført asket vil jeg med inspiration fra Nick Curries tekst i Apartamento bruge weekenden på at tænke over, hvor jeg med fordel kunne sige stop. Og skabe plads til noget nyt.

Jeg har allerede en snigende fornemmelse af, hvor skoen trykker.

God weekend